Brillenglazen die je goed op weg helpen

Veeleisende activiteiten voor onze ogen

90% van de reactietijd van bestuurders wordt bepaald door hun zicht. Rijden is echter een van de meest veeleisende activiteiten voor onze ogen en voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker zelfs een ware opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden en de helderheid van LED- en Xenon-koplampen kan verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel displays op het dashboard wordt uitgestraald, maakt dat de gezichtsscherpte verder wordt aangetast.

EnRoute is de oplossing

EnRoute brillenglazen zijn specifiek ontworpen voor in de auto: ze verminderen de belasting voor het visuele systeem en zorgen voor een ontspannen rijervaring. Rekening houdend met de visuele behoeften van weggebruikers, zijn de EnRoute brillenglazen uitgerust met een speciaal schitteringsfilter. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd, zelfs bij weinig licht en slecht weer.

EnRoute Pro voor de professional

Voor beroepschauffeurs heeft HOYA EnRoute Pro ontwikkeld. Naast de andere voordelen van EnRoute beschikken ze over een contrastverhogend filter dat zorgt voor een beter contrast en kleurwaarneming, en nog minder schittering. Het EnRoute Pro glasdesign houdt rekening met de individuele gebruiksomstandigheden zoals de kijkafstand naar het dashboard en de spiegels, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding.

De EnRoute en EnRoute Pro brillenglazen zijn verkrijgbaar in een enkelvoudig en multifocaal ontwerp.Voor de EnRoute multifocale glazen wordt gebruik gemaakt van HOYA’s gepatenteerde Integrated Double Surface Design technologie voor een breder gezichtsveld en snel schakelen tussen afstanden. Balanced View Control zorgt voor een stabiele beeldwaarneming bij dynamische rijomstandigheden.

Contact opnemen