Ergonomie op de werkplek

Het ultieme lees-, werk- en computerglas voor optimaal comfort

Werkt u veel achter een beeldscherm en merkt u dat u regelmatig last heeft van vermoeide ogen, kramp in de nek of hoofdpijn? Dan kan het probleem bij uw bril liggen.

Een computerbeeldscherm staat op een afstand (de zogenaamde ’tussenafstand’) die niet het beste geschikt is voor een normale multifocale bril of leesbril. Dit zorgt ervoor dat de ogen zich extra moeten inspannen en vermoeid raken. Ook nemen veel mensen een onnatuurlijke houding aan, zodat ze dichter bij het beeldscherm zitten en het scherm scherper kunnen zien. Dat kan onder andere resulteren in nek- en hoofdklachten.

De oplossing?

Een computerbril zorgt voor een kristalhelder zicht op de ’tussenafstand’, de afstand die precies tussen een leesbril en een vertebril in zit. Hierdoor ziet u scherper, krijgen uw ogen meer rust en kunt u tijdens het werk een ontspannen houding aannemen.

Hoyalux iD WORKSTYLE 3

• Excellent gezichtsveld op korte, middellange en langere afstand
• Keuze uit 3 werkafstanden tot 1, 2 en 6 meter
• Geïndividualiseerd via de iDentifier
• Personalisatie via montuurparameters
• iD FreeForm Design Technology
• 3D Binocular Vision

Hoyalux iD WorkStyle 3

Hoyalux iD WorkStyle 3 is de geavanceerde indoor oplossing die perfect is afgestemd op de individuele werkomstandigheden en draagcondities. Het biedt optimale visuele diepte- en breedteperceptie op alle tussenafstanden, en is ideaal voor mensen die kantoorwerkzaamheden of gedetailleerd werk uitvoeren. De drie ontwerpvarianten zijn afgestemd op specifieke kijkafstanden, afhankelijk van de behoeften van de drager:

Close biedt het breedste gezichtsveld nabij met dieptezicht tot circa 1 meter. Comfortabel bij hobby’s en beroepen die een hoge mate van concentratie en perfectie nabij vergen. Ideaal bij bijvoorbeeld intensief lezen, voor technici of goudsmeden.

Screen biedt een scherp diepte- en breedte zicht van nabij tot circa 2 meter met vloeiende overgangen tussen de gezichtsvelden. Ideaal bij bijvoorbeeld beeldschermwerk of kaarten, voor laboranten, gamers, medische beroepen, tandartsen of kunstenaars.

Space biedt een scherp en comfortabel zicht op het beeldscherm met de mogelijkheid van scherp vertezicht tot op een grote afstand van circa 6 meter. Ideaal bij bijvoorbeeld kantoorwerk, bij vergaderingen en presentaties.

De voordelen van Hoyalux iD WorkStyle 3 op een rij:

  • Perfecte afstemming op de gewenste kijkafstanden;
  • Uitstekende diepte- en breedteperceptie, zowel nabij als op tussenafstanden;
  • Vloeiende overgang tussen de verschillende kijkafstanden;
  • Maximale gezichtsscherpte in iedere blikrichting;
Contact opnemen

Filteren van blauw licht

Een computerbril kan desgewenst worden uitgerust met een coating die het blauwe licht van het beeldscherm (vrijwel onzichtbaar) filtert. Een teveel aan blauw licht zorgt voor een onnatuurlijke aanmaak van

Meer over coatings