Myopie bij kinderen

Het aantal kinderen met myopie / bijziendheid neemt toe. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk myopie af te remmen met een eenvoudige, tijdelijke oplossing. MiYOSMART brillenglazen zijn ontworpen voor alle gebruikelijke activiteiten van kinderen. Bied uw jongste klanten een effectieve visuele oplossing die veilig, licht en zeer schokbestendig is.

Het is van essentieel belang om myope kinderen met bewezen wetenschappelijk oplossingen te kunnen behandelen.
De progressie van myopie verloopt sneller bij kinderen onder de twaalf jaar. Als myopie onbehandeld blijft, kan dat later leiden tot complicaties zoals glaucoom, staar, loslaten van het netvlies of myope maculadegeneratie.
Het is dan ook van cruciaal belang om myopie proactief te behandelen met op wetenschap gebaseerde oplossingen.

 

De slimme behandeling in de strijd tegen progressieve myopie bij kinderen

Het MiYOSMART brillenglas is ontwikkeld om myopie te corrigeren én gelijktijdig de progressie van myopie te vertragen.

Gebruikmakend van PolyU’s expertise op het gebied van de behandeling van progressieve myopie, is HOYA in 2012 een samenwerking aangegegaan met deze onderzoekspartner en begonnen met het ontwikkelen van een technologie om progressieve myopie te behandelen met behulp van brillenglazen.

De ontwikkelde technologie wordt ‘Defocus Incorporated Multiple Segments’ (D.I.M.S.) genoemd en vormt de basis van het MiYOSMART brillenglas.

Een revolutionaire technologie

De onderzoekers ontdekten dat de aslengte van het oog wordt beïnvloed door de positie van waar een beeld ten opzichte van het netvlies wordt geprojecteerd. Uit het onderzoek bleek dat de aslengte van het oog van de testgroep, ten opzichte van de controlegroep, korter werd wanneer het brandpunt permanent vóór het netvlies viel en vice versa. Dit wijst erop dat het gelijktijdig projecteren van beelden vóór en op het netvlies effect heeft op de aslengte-groei en de progressie van myopie.

MiYOSMART met D.I.M.S.-technology is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 kleine segmenten van +3.50D zijn aangebracht die een myope defocus creëren. Tussen de segmentjes is de benodigde vertesterkte aanwezig. Als het oog zich richt op de behandelzone met de defocus segmentjes ontvangt het tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte. De verhouding van sterktes is hier ongeveer 50:50.